Aiud > Aiudul > Aiudul > PatroniSpirituali  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
PatroniSpirituali

informatii Aiud, Alba, Romania, Europa
Tipar Font - Font +
Aiud > Aiudul > Aiudul > PatroniSpirituali

 Patroni spirituali

Patroni spiritualiData de 30 ianuarie a fiecarui an este declarata ziua patronilor spirituali ai Aiudului - Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan.

In perceptia si simtirea unui numar important de concitadini, biserica din centrul orasului nostru este cel mai important si reprezentativ edificiu de cultura si spiritualitate romaneasca din urbea aiudeana.

Patronii sau purtatorii de grija ai Bisericii, Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan ar fi potrivit sa fie declarati si patronii spirituali ai Aiudului. Acesti mari traitori si sfinti ai Bisericii crestine sunt pilde pentru lupta dusa spre unitatea credintei, spre transpunerea în faptã a iubirii fatã de Hristos Domnul si fatã de semeni. Ei au trãit în prima jumãtate a celui a celui dintâi mileniu crestin, în care toti aceia care credeau si-l mãrturiseau pe Iisus Hristos ca pe fiu al lui Dumnezeu, erau nedezbinati si neîmpãrtiti.

Acesti titani ai sfinteniei si unitãtii, sunt pãstori spirituali ai orasului în care trãim si în care ne unim strãdaniile, asa cum au fãcut-o ei, animati de acelasi gând si aceeasi vrere: iubirea fatã de Dumnezeu si fatã de semenii nostri.

Aceasta hotarare a Consiliului local a municipiului Aiud, se va adãuga altora de acest fel din Romania, care sunt deja cunoscute: Bucurestiul are ca pãstor pe Sf. Dimitrie din Basarabi, Iasul o are ca patroanã pe Sf. Cuvioasã Paraschiva, iar Sf. Apostol Andrei este patronul României.
Pacea si întelegerea socialã nationalã si religioasã sunt binecuvântãri de la Dumnezeu, pentru care alãturi de noi si pentru noi se roagã si sfintii, atunci, conform cuvintelor Mântuitorului nostru Iisus Hristos „toate sunt cu putintã pentru cel care crede".

Pagina modificata la: 21.12.2009
AiudulMeu.ro


NEWSLETTER
Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România
© Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.