Aiud > Aiudul > Aiudul > Sanatate  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Sanatate

informatii Aiud, Alba, Romania, Europa
Tipar Font - Font +
Aiud > Aiudul > Aiudul > Sanatate

 Sănătate

Spitalul Municipal Aiud

Spitalul Municipal Aiud, inaugurat în 1993, functioneazã cu 283 paturi distribuite celor 6 sectii, 6 compartimenete si un centru de urgente cu 5 paturi, la care se adaugã serviciul de radiologie, respectiv statia de salvare.

 

Spitalul Municipal Aiud Sanatoriul TBC Aiud 
Sanatoriul de Pneumoftiziologie Aiud este situat în partea de sud-est a orasului. Constructia clãdirii începe în anul 1914 spre a servi ca scoalã viticolã. Datoritã extinderii tuberculozei în urma primului rãzboi mondial obiectivul este transferat Ministerului Sănătăţii pentru a trata tuberculoza în aceastã parte a tãrii reîntregite.
Astfel, începând cu ianuarie 1923, sanatoriul începe sã functioneze cu o capacitate de 60 paturi, mãrindu-si în timp capacitatea la 143 de paturi. În prezent în cadrul Sanatoriului îsi desfãsoarã activitatea 89 persoane.
Ctitor al acestei clãdiri este Regina Maria.
Pagina modificata la: 21.12.2009
AiudulMeu.ro


NEWSLETTER
Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România
© Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.