Primaria Aiud
Primaria municipiului Aiud
Salt la Căutare


Aiud > Comunicate presă > Finantare pentru reabilitarea Colegiului "Bethlen Gabor"   Comunicate presă: Finantare pentru reabilitarea Colegiului "Bethlen Gabor"
Tipar Font - Font +
Aiud > Comunicate presă > Finantare pentru reabilitarea Colegiului "Bethlen Gabor"

Titlu

Finantare pentru reabilitarea Colegiului "Bethlen Gabor" 

Corp

Consiliul Local al municipiului Aiud a aprobat iniţiativa primarului Mihai Horaţiu Josan privind depunerea proiectul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritara 3.4 „Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional "Bethlen Gábor" – din Aiud, jud. Alba” precum şi Studiul de Fezabilitate al investiţiei, ce estimează valoarea lucrărilor la suma de 34.285.960 lei.
Conform studiului astfel aprobat, investiţia ce urmează a fi realizată include modernizarea completă a infrastructurii clădirii, izolarea termică a acesteia şi înlocuirea dotărilor, în scopul asigurării unui proces educaţional la standarde europene. În vederea obţinerii finanţării proiectului, Primăria municipiului Aiud a înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba cererea de eliberare a avizului favorabil de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei, document necesar realizării lucrărilor.
Modernizarea instituţiilor de învăţământ de pe raza municipiului Aiud a reprezentat o preocupare constantă pentru noi şi este unul dintre obiectivele principale pe care mi le-am însuşit eu, în calitate de primar. În ultimii ani, am realizat investiţii importante la şcolile şi grădiniţele din Aiud şi am încheiat totodată un contract de comodat cu Eparhia Reformată din Ardeal, conform căruia Colegiul Naţional „Bethlen Gábor” are dreptul de folosinţă gratuită asupra clădirii timp de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen. Ţinând cont şi de faptul că acest colegiu este unul cu o tradiţie istorică în municipiul Aiud, fiind una dintre cele mai importante instituţii ale învăţământului maghiar din ţară, am considerat oportună accesarea unor fonduri în vederea modernizării complete a clădirii, pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu, a declarat primarul Mihai Horaţiu Josan.

Expiră

 
Atașări
Creat la 18.03.2009 14:38  de PORTALWEB\administrator 
Ultima modificare la 18.03.2009 14:38  de PORTALWEB\administrator 
Pagina modificata la: 27.03.2009
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.