Primaria Aiud
Primaria municipiului Aiud
Salt la Căutare


Aiud > Comunicate presă > Consiliul Local Aiud monitorizeaza activitatea Ediltrans   Comunicate presă: Consiliul Local Aiud monitorizeaza activitatea Ediltrans
Tipar Font - Font +
Aiud > Comunicate presă > Consiliul Local Aiud monitorizeaza activitatea Ediltrans

Titlu

Consiliul Local Aiud monitorizeaza activitatea Ediltrans 

Corp

Ediltrans SA, societatea care prestează serviciul de salubrizare în municipiul Aiud este supusă monitorizării de către comisia special numită în acest sens prin hotărârea adoptată recent de către Consiliul Local. Comisia pentru monitorizarea şi controlul serviciilor furnizate de SC Ediltrans SA, compusă din consilieri locali şi funcţionari publici, va analiza activitatea societăţii din perioada 2005-2009 şi îşi va formula concluziile ce vor fi suspuse dezbaterii Consiliului Local Aiud şi a Adunării Generale a Acţionarilor a SC Ediltrans SA Aiud.
Iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Mihai Horaţiu Josan, a solicitat acordul Consiliului Local în vederea numirii acestei comisii şi implicit a monitorizării şi analizării activităţii Ediltrans Aiud, aflată în pragul procedurii de lichidare, în scopul determinării nivelului calitativ al serviciilor de salubritate prestate până în prezent de această societate, conform indicatorilor de performanţă, precum şi a modului în care şi-a îndeplinit sarcinile cu privire la angajamentele asumate.
În cazul în care comisia desemnată constată că SC Ediltrans SA nu operează la parametrii de eficienţă şi calitate la care s-a obligat sau nu respectă indicatorii de performanţă ai serviciului de salubrizare, Consiliul Local al municipiului Aiud îşi va exercita atribuţiile conferite prin lege, inclusiv sub aspectul sancţionării operatorului şi al retragerii dreptului de a mai presta acest serviciu în condiţia în care nu are licenţa de operare emisa de ANRSC.
De precizat faptul că în anul 2006, la iniţiativa primarului municipiului Aiud, serviciul de transport public local de călători prestat de aceeaşi societate, Ediltrans SA, a fost concesionat, Mihai Horaţiu Josan anunţându-şi încă de atunci intenţia de a scoate la concesiune şi serviciul de salubritate. Procedura pentru concesionarea salubrităţii din municipiul Aiud se află încă în derulare, urmând să fie finalizată în perioada imediat următoare.
Am solicitat acordul Consiliului Local în vederea efectuării unei analize minuţioase a activităţii desfăşurate de către SC Ediltrans SA în ultimii patru ani şi numirea unei comisii speciale în acest sens, în condiţiile în care serviciile pe care le prestează societatea în cauză sunt discutabile şi au nevoie de o evaluare corespunzătoare, astfel încât Consiliul Local să poată lua, în baza raportului comisiei, o hotărâre cu privire la măsurile ce vor fi aplicate urmare a acestei analize, a precizat primarul Mihai Horaţiu Josan.

Expiră

 
Atașări
Creat la 18.03.2009 14:40  de PORTALWEB\administrator 
Ultima modificare la 18.03.2009 14:40  de PORTALWEB\administrator 
Pagina modificata la: 27.03.2009
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.