Primaria Aiud
Primaria municipiului Aiud
Salt la Căutare


Aiud > Comunicate presă > Primariile Aiud si Cusset fac schimb de experienta   Comunicate presă: Primariile Aiud si Cusset fac schimb de experienta
Tipar Font - Font +
Aiud > Comunicate presă > Primariile Aiud si Cusset fac schimb de experienta

Titlu

Primariile Aiud si Cusset fac schimb de experienta 

Corp

Relaţia de înfrăţire dintre municipiul Aiud şi oraşul Cusset (Franţa), încheiată în anul 2000, se concretizează, pe lângă schimburile din domeniile cultural-artistic, administrativ, economic sau sportiv, în colaborarea autorităţilor celor două localităţi în derularea unor proiecte de dezvoltare, importante pentru comunitatea aiudeană.
În baza Convenţiei Cadru de Parteneriat dintre cele două localităţi, în anul 2008, autorităţile locale ale oraşului Cusset s-au implicat în atragerea de fonduri pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi al Proiectului Tehnic „Extindere reţele de alimentare cu apă în localitatea Sîncrai”, sens în care au depus o cerere de finanţare la Ministerul francez al Afacerilor Externe. Astfel, 12.000 de euro au ajuns în bugetul local al municipiului Aiud în vederea realizării documentaţiei aferente proiectului de extindere a reţelelor de alimentare cu apă în Sîncrai, localitate aparţinătoare municipiului Aiud. 5000 de euro au fost alocaţi direct de către ministerul francez, 3000 de euro de la Consiliul General din Allier, prezidat de către primarul oraşului Cusset, René Bardet, iar 4000 de euro au provenit de la bugetul local al oraşului Cusset.
Municipalitatea franceză a alocat, în acelaşi context, suma de 1000 de euro în vederea derulării, în perioada 28 martie-11 aprilie 2009, a unui schimb de experienţă, în domeniul gestionării serviciilor publice, la care vor participa Delia Florea, şeful Serviciului Tehnic-Investiţii al Primăriei municipiului Aiud şi Viorica Scrobotă, consilier în cadrul aceluiaşi serviciu.
Conform programului propus de autorităţile locale din Cusset, Delia Florea şi Viorica Scrobotă vor lucra, alături de omologii lor din cadrul serviciilor tehnice ale Primăriei Cusset, în domeniul gestionării serviciului de alimentare cu apă şi al protecţiei mediului, context în care va fi vizitată platforma de compost a deşeurilor, centrul de selecţie a deşeurilor valorificabile, centrul de depozitare a deşeurilor reziduale şi industriale, rampa de gunoi a oraşului Cusset, precum şi staţia de epurare a localităţii.

Expiră

 
Atașări
Creat la 23.03.2009 13:37  de PORTALWEB\administrator 
Ultima modificare la 23.03.2009 13:37  de PORTALWEB\administrator 
Pagina modificata la: 27.03.2009
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.