Primaria Aiud
Primaria municipiului Aiud
Salt la Căutare


Aiud > Comunicate presă > O nouă finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi   Comunicate presă: O nouă finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi
Tipar Font - Font +
Aiud > Comunicate presă > O nouă finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi

Titlu

O nouă finanţare pentru amenajarea de spaţii verzi 

Corp

“Grădină ca în poveşti” la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2

Municipiul Aiud a câştigat un nou proiect de reabilitare a spaţiilor verzi, prin finanţarea acordată de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, în cadrul programului de finanţare "Spaţii verzi - componenta Spaţii Verzi Urbane" 2009.
În vederea accesării acestui program de finanţare, Consiliul Local Aiud a încheiat un parteneriat cu Asociaţia „Maria Agapia” şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din cartierul Micro III, proiectul depus având ca obiective amenajarea spaţiilor verzi din incinta grădiniţei, crearea unui loc de joacă şi recreere într-un mediu natural pentru preşcolari şi dotarea lui corespunzătoare, creşterea suprafeţelor verzi amenajate în municipiul Aiud, conştientizarea copiilor cu privire la problemele de mediu şi protejarea acestuia, precum şi îmbunătăţirea aspectului peisagistic al cartierului.
Proiectul „Grădină ca-n poveşti” se numără printre cele 32 proiecte câştigătoare, selectate din totalul de 52 proiecte depuse în vederea finanţării, suma nerambursabilă aprobată de finanţatori fiind de 7.499,95 lei, reprezentând 80% din valoarea proiectului. Cofinanţarea cu 20% a acestuia, în valoare de 1.874,99 lei, este asigurată de Asociaţia „Maria Agapia”.
Amenajarea zonelor verzi presupune gazonarea prin însămânţare a unei suprafeţe de 1200 mp din totalul de 1949 mp aferent Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2, plantarea de arbori, arbuşti şi flori perene. Terenul de joacă va fi realizat din elemente naturale şi va fi dotat cu echipamente de joacă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani, iar cele două echipamente existente (hinta şi groapa de nisip), vor fi recondiţionate cu sprijinul comitetului de părinţi de la grădiniţă. Partenerii în cadrul proiectului „Grădină ca-n poveşti” sunt sprijiniţi, în realizarea lui, şi de sponsori. P.F. „PROVIS” Iulia Selman, Pepiniera Aiud, producătorii de trandafiri din Ciumbrud, S.C. Metal Prod SRL Aiud, S.C. Design–Art SRL Aiud, Întreprinderea de Prefabricate din Beton Aiud şi S.C. Monolit Prod. Aiud îşi aduc la rândul lor contribuţia la realizarea lucrărilor.
Proiectul „Grădină ca-n poveşti” este complementar altor două proiecte pe care le-am câştigat anul trecut, respectiv „Parteneriat pentru zone verzi” finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc şi MOL România, prin care a fost amenajat spaţiul de joacă de pe strada Ecaterina Varga, şi „Amenajarea intersecţiei dintre str. Morii cu str. Băilor şi str. Kőrősi Csoma Sándor din Aiud cu lucrările aferente zonelor verzi şi mobilier urban”, finanţat de Asociaţia Fondului de Mediu în cadrul „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”, în urma cărora au fost amenajate 2750 mp de zonă verde, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.
Dezvoltarea parteneriatului între asociaţii neguvernamentale, instituţii de învăţământ şi administraţia publică locală, în scopul implementării unui proiect de interes public este un alt scop, deja atins, al proiectului „Grădină ca-n poveşti”, care se bucură de sprijinul sponsorilor, dar şi al comitetului de părinţi din cadrul Grădiniţei cu program Prelungit nr. 2.

Expiră

 
Atașări
Creat la 01.04.2009 18:24  de PORTALWEB\alinflorea 
Ultima modificare la 01.04.2009 18:24  de PORTALWEB\alinflorea 
Pagina modificata la: 27.03.2009
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.