Primaria Aiud
Primaria municipiului Aiud
Salt la Căutare


Aiud > Comunicate presă > Bugetul şi investiţiile pe 2009 au fost aprobate   Comunicate presă: Bugetul şi investiţiile pe 2009 au fost aprobate
Tipar Font - Font +
Aiud > Comunicate presă > Bugetul şi investiţiile pe 2009 au fost aprobate

Titlu

Bugetul şi investiţiile pe 2009 au fost aprobate 

Corp

În şedinţa din 19 martie, Consiliul Local al municipiului Aiud a aprobat bugetul şi investiţiile pe anul 2009, în baza proiectului iniţiat de primarul Mihai Horaţiu Josan.
Proiectul de buget pe anul în curs a fost conceput de către ordonatorul principal de credite astfel încât taxele şi impozitele locale să nu crească şi să fie menţinute la un nivel minim atât pentru persoanele fizice cât şi pentru întreprinzătorii aiudeni.
Veniturile ce se prognozează a fi realizate în anul 2009 la bugetul local sunt în sumă de 35.736.000 lei şi sunt orientate cu prioritate către investiţiile ce urmează să fie implementate în cursul anului.
În acest context, la capitolul Învăţământ au fost alocaţi 18.977.100 lei, pentru cultură şi religie s-au prevăzut 1.252.270 lei, pentru asistenţă socială 2.774.190 lei, pentru locuinţe, servicii şi dezvoltare publică 2.932.000 lei, pentru Protecţia mediului 708.510 lei, iar pentru Transporturi 1.418.000 lei.
Lista de investiţii pe anul 2009, parte integrantă din bugetul local, cuprinde investiţiile finanţate din bugetul local, fonduri atrase de la Uniunea Europeană şi fonduri evidenţiate în afara bugetului local, derulate de Primărie şi celelalte servicii subordonate Consiliului Local.
Astfel, 710.000 lei sunt prevăzuţi pentru sistemul de colectare selectivă şi amenajarea staţiei de transfer în zona municipiului Aiud, 95.380 lei pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă în Sîncrai, 111.000 lei pentru execuţia blocului de locuinţe cu regim de chirie pentru tineret situat pe strada Ecaterina Varga, 50.730 lei pentru construirea Bazei sportive Aiudel, 20.000 lei pentru reabilitarea DC10, care face legătura între Aiud şi Gîmbaş, 151.340 lei pentru execuţia reţelelor edilitare de pe strada Izvorului, 20.000 lei pentru construirea locuinţelor sociale pe strada Hotar, 131.990 lei pentru lucrările de amenajare şi modernizare a Bibliotecii municipale “Liviu Rebreanu”, 130.000 lei pentru reabilitarea Căminului Cultural din Ciumbrud, şi 100.00 pentru construirea şcolii cu 8+1 Săli de clasă, a Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”. Lista de investiţii include şi realizarea parcului dendrologic al Grupului Şcolar Agricol “Alexandru Borza” din Ciumbrud, lucrări de modernizare a iluminatului public şi amenajarea târgului de animale de pe strada Ostaşilor.
La partea de studii şi proiecte, în anul 2009 se realizează documentaţii, între care prioritare sunt cele referitoare la modernizarea sistemului rutier şi pietonal de pe străzile Stadionului, Morii şi Transilvaniei, reabilitarea clădirii Primăriei, execuţia băii publice din Aiud, reabilitarea Parcului Municipal, alimentarea cu apă a localităţii Gîmbaş, amenajarea creşei Centrului Bugetar „Axente Sever”, precum şi Reabilitarea Pieţei „Dr. Constantin Hagea”.
Bugetul municipiul Aiud este adaptat la condiţii de criză şi pune pe primul loc realizarea investiţiilor prioritare în infrastructură. La elaborarea proiectului de buget, am avut totodată în vedere necesitatea menţinerii la acelaşi nivel a taxelor şi impozitelor locale, iar accesarea fondurilor externe rămâne pentru noi cel mai bun instrument de consolidare a bugetului local. Chiar dacă anul 2009 este an de criză, fapt care a afectat într-o oarecare măsură investiţiile noastre pentru acest an, am planificat să ducem la bun sfârşit cele mai importante proiecte, adaptându-ne la această situaţie dificilă, dar dorindu-ne să o depăşim alături de cetăţenii noştri, aşa cum am făcut dintotdeauna, a precizat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Expiră

 
Atașări
Creat la 02.04.2009 16:20  de PORTALWEB\adarus 
Ultima modificare la 02.04.2009 16:20  de PORTALWEB\adarus 
Pagina modificata la: 27.03.2009
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.