SETARI


Aiud > PrimariaAiud > MuzeulDeStiinteleNaturii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
MuzeulDeStiinteleNaturii

Primaria Municipiului Aiud
Aiud > PrimariaAiud > MuzeulDeStiinteleNaturii

 Muzeul de Stiintele Naturii

MUZEUL DE ŞTIINŢELE NATURII AIUD

Str. Bethlen Gabor, Nr. 1, Etaj I, Aiud, jud. Alba
Telefon: 0258-862569

Site http://muzeu-aiud.cimec.ro

Email: muzeustiinte@aiud.ro

 

 

Descriere 

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Aiud este una din cele mai vechi instituţii de acest gen din ţară. Atestat documentar încă din anul 1796, muzeul funcţionează în incinta Colegiului “Bethlen Gabor” Aiud la etajul I.

Cele mai multe piese pe care muzeul le deţine sunt expuse în trei săli, fiecare având un specific al său. O plimbare prin sălile muzeului vă poartă de la cele mai primitive forme de viaţa până la marea diversitate a lumii animale din zilele noastre. Astfel, în prima sală sunt expuse piese aparţinând colecţiilor de fosile (de mamut, dinosaur, palmier, etc), roci şi minerale, acestea din urmă clasificate sistematic. Sala a-2-a începe prezentarea animalelor din fauna actuală. Animalele sunt expuse în ordine sistematică, începând cu cele mai simple nevertebrate, continuând cu primele grupe de vertebrate (peşti, amfibieni, reptile). Sala a-3-a, cea mai atractivă, îndeosebi pentru vizitatorii elevi, cuprinde colecţiile de păsări şi mamifere ale muzeului, cu specii de pe toate continentele, multe rarităţi, chiar endemisme. Tot aici sunt expuşi aşa-numiţii 'monştrii', respectiv animale şi fetuşi umani cu malformaţii genetice: purcel cu două capete, cu şase picioare, pui de găină cu patru picioare, fetus uman cu spina bifida, etc. 

Pe lângă cele trei săli care adăpostesc expoziţia permanentă, muzeul mai deţine o sală ce este dedicată expoziţiilor temporare şi diferitelor activităţi şi proiecte educative.

Program de vizitare

Marţi – Duminică 8-16

Luni – Închis

Preţul  biletelor

3 lei – copii, elevi, studenţi, pensionari

6 lei – adulţi

TAXA FOTO / FILMARE:  10 lei / persoana

 

 

 

 

actualizat la 03.01.2018

 

 
 
Pagina modificata la: 25.11.2011
AiudulMeu.ro


Aiud CityAlert

aiud city app
App store Google play


NEWSLETTER


Cautare Google


Acest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.