Aiud > Stiri > Detalii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Detalii

Primaria Municipiului Aiud
Tipar Font - Font +
Aiud > Stiri > Detalii

Antreprenor Regiunea Centru - Prezentarea Proiectului „Antrprenoriat sustenabil în Regiunea Centru” POCU/82/3/7/105328

Data publicarii: 30.10.2018

Proiectul intitulat „ANTREPRENORIAT SUSTENABIL ÎN REGIUNEA CENTRU” este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 20140202, Axa Prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, având numărul de identificare al contractului POCU/82/3/7/105328.

Beneficiarului proiectului este Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Covasna (Partener 1) și OTP Consulting Romania SRL (Partener 2).

Proiectul a început pe data de 12.01.2018 și are o durată de implementare de 36 luni, iar aria de implementare o reprezintă Regiunea Centru, adică județele Harghita, Covasna, Mureș, Brașov, Alba și Sibiu.

Grupul ţintă al proiectului este format din: 740 de persoane cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să înființeze o afacere în mediul urban în regiunea Centru, să aibă domiciliul/reședinta în regiunea Centru, iar ideea de afaceri să se încadreze în tipurile de activități economice eligibile din punct de vedere al Ghidului Solicitantului Condiții Specifice și al schemei de minimis.

Grupul țintă este format din persoane fizice (de ex. persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

1. intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban

2. își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban în regiunea Centru, adică în județele Harghita, Covasna, Mureș, Sibiu, Alba sau Brașov,

3. au între 18 și 64 de ani

4. nu s-au înscris și nu fac parte din grupul țintă al unui alt proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, O.S 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană în cadrul programului Romania Start-Up Plus

5. fac parte din următoarele categorii:

 

                a. salariat

                b. persoană inactivă (student, casnică, etc)

                c. persoană care desfășoară o activitate independentă (personă fizică autorizată, titular de întreprindere individuală, membru al întreprinderii familiale).

                 

Mențiune: nu pot face parte din grupul țintă tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani.

Ca un prim pas, persoanele interesate se pot înscrie în grupul țintă prin completarea formularului grup țintă, a declarațiilor aferente și furnizarea unor documente pentru dovedirea eligibilității în grupul țintă.

Grupul țintă va participa la un curs de antreprenoriat gratuit cu o durată de 40 de ore din care 18 ore pregătire practică, iar după terminarea cursurilor, participanții vor susține un examen și vor primi un certificat ANC pentru cetificarea competențelor dobândite.

Planurile de afaceri întocmite la cursurile de formare vor participa la concursul planurilor de afaceri organizat în cadrul proiectului, iar un juriu profesional va alege 89 de planuri de afaceri câștigătoare, care vor fi finanțate cu o sumă de max. 152.480,7 RON fiecare. Din totalul de 89 de afaceri finanțate. Minimum 2 vor fi alese în mod obligatoriu din județul Alba.

CURSUL DE FORMARE LA AIUD VA AVEA LOC ÎN ZILELE DE 3, 4, 10, 11 NOIEMBRIE DE LA ORA 9 PE STR. MORII NR.24.

Pentru detalii suplimentare despre proiect și pentru înscrieri ne puteti contacta la nr. de telefon: 0744 563 911 sau pe email la adresa proiectpocu105328@gmail.com.

Anunț Aiud

 

Pagina modificata la: 27.01.2016
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.