Aiud > Stiri > Detalii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Detalii

Primaria Municipiului Aiud
Tipar Font - Font +
Aiud > Stiri > Detalii

Direcția de Asistență Socială a municipiului Aiud prin Compartimentul Cabinete medicale și Asistență Medicală Comunitară în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba organizează o serie de campanii de promovare a sănătății

Data publicarii: 13.11.2018

Direcția de Asistență Socială a municipiului Aiud prin Compartimentul Cabinete medicale și Asistență Medicală Comunitară în colaborare cu  Direcția de Sănătate Publică Alba organizează o serie de campanii de promovare a sănătății în perioada 14 - 30 noiembrie 2018 astfel:

-          Ziua Mondială a Diabetului – 14 noiembrie 2018

-          Ziua Națională fără tutun – 15 noiembrie 2018

-          Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice – 18 noiembrie 2018

Scopul acestor campanii este:

-          Informarea persoanelor care suferă de diabet sau sunt predispuse la riscul de a face diabet;

-          Încurajarea populației să adopte un stil de viață sănătos;

-          Promovarea factorilor de risc ai diabetului și ale consumului de tutun;

-          Conștientizarea riscului la care se expun persoanele care folosesc medicamente antibiotice fără prescripție medicală;

-          Implicarea comunității în problemele de sănătate publică.

 

-          În cadrul acestei campanii se vor derula activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar – unde vor fi prezentate materiale informative și vor avea loc discuții cu elevii privind efectele negative ale fumatului şi formarea de abilităţi de viaţă sănătoasă precum si la Cabinete medicale de familie şi în comunitate.

-          În data de 15 și 22 noiembrie, între orele 09:00 - 12:00,  la sediul administrației pieței Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea”  – se va desfășura campania de măsurare gratuită a glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale persoanelor interesate precum și distribuirea de materiale informative referitoare la cele 3 campanii de promovare a sănătății.

 

-          Campania are ca obiective conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului, folosirea antibioticelor fără prescripție medicală, promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, de reducere a problemei globale legată de obezitate și persoanele supraponderale.

Pagina modificata la: 27.01.2016
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.