SETARI


Aiud > Stiri > Detalii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Detalii

Primaria Municipiului Aiud
Aiud > Stiri > Detalii

Având în vedere că în data de 26 mai 2019 se vor desfășura alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European, cetăţenii sunt rugaţi să verifice termenul de valabilitate al actelor de identitate pe care le deţin

Data publicarii: 15.03.2019

Având în vedere că în data de 26 mai 2019 se vor desfășura alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European, cetăţenii sunt rugaţi să verifice termenul de valabilitate al actelor de identitate pe care le deţin.

Eliberarea unui nou act de identitate se solicită în cazurile prevăzute de art.19 din O.U.G. nr.97/2005, respectiv:

    a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmează a fi preschimbat;

    b) dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinţilor, data ori locul naşterii;

    c) în cazul schimbării domiciliului;

    d) în cazul schimbării denumirii sau a rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor;

    e) în cazul atribuirii unui nou C.N.P.;

    f) în cazul deteriorării actului de identitate;

    g) în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate;

    h) când fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;

    i) în cazul schimbării sexului;

    j) în cazul anulării;

    k) pentru preschimbarea buletinelor de identitate.

Cererile pentru eliberarea unor noi acte de identitate se depun la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Aiud, str.Cuza Vodă, nr.1 (sediul Primăriei municipiului Aiud) şi vor fi însoţite de actele care dovedesc starea civilă a solicitantului (certificat de naştere, certificat de căsătorie, sentinţă sau certificat de divorţ, certificat de deces al soţului/soţiei, după caz), dovada adresei de domiciliu şi dovada achitării contravalorii cărţii de identitate în cuantum de 7 lei.

În cazul în care solicitantul nu deţine toate actele necesare eliberării cărţii de identitate, i se poate elibera o carte de identitate provizorie cu termen de valabilitate de 1 an de zile, sens în care solicitantul trebuie să prezinte trei fotografii mărimea 3/4 cm, având la bază o bandă albă de 7 mm, documentele pe care le poate prezenta în susținerea cererii și dovada achitării contravalorii cărții de identitate provizorii în cuantum de 1 leu.

Pagina modificata la: 27.01.2016
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.