SETARI


Aiud > Stiri > Detalii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Detalii

Primaria Municipiului Aiud
Aiud > Stiri > Detalii

Proiect ECO Agrement Aiud - Zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga

Data publicarii: 08.05.2019

Proiectul ”ECO Agrement Aiud – Zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga” cod MySMIS 116066, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud și are o valoare totală de 5.885.135,47 lei, din care 4.922.695,36 lei reprezintă finanțare nerambursabilă FEDR și 752.882,82 lei contribuție de la bugetul național.

         Programul Operațional Regional 2014 – 2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 12.10.2016 – 31.10.2021.

Obiectivul proiectului este reconversia și refuncționalizarea durabilă a terenurilor degradate, vacante și neutilizate din municipiul Aiud, județul Alba, în vederea creșterii calității spațiului public urban și a vieții locuitorilor și îmbunătățirii factorilor de mediu principali.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Amenajarea a două zone publice de agrement și recreere din municipiul Aiud, unitate administrativ-teritorială cu 26.371 de locuitori, exploatând potențialul a două terenuri degradate și neutilizate în suprafață totală de 10.739 mp precum și reabilitarea străzii de acces Avram Iancu, în suprafață de 2.243 mp, în 26 luni de la startul lucrărilor de execuție.

2. Creșterea cu 3,3 ha a zonelor verzi ale Municipiului Aiud, față de cele 29 ha curente, respectiv de la 10,94 mp zonă verde/cap de locuitor la 11,30 mp zonă verde/cap de locuitor și îmbunătățirea bioarhitecturii ambientale locale specifice spațiilor publice consumate de cetățeni și vizitatori, în 26 luni de la startul lucrărilor de execuție.

3. Dotarea spațiilor publice de agrement și recreere într-o manieră modernă, eco- eficiență si protectivă, accesibilă publicului larg si cu dizabilități diverse cu următoarele categorii de mobilier urban: 48 buc. bănci – bancă stradală de lemn, 19 buc. coș de gunoi – coș stradal, colectare selectivă cu 3 sau 4 recipiente, 6 buc. suport pentru bicicletă, 5 buc. cișmea apă potabilă,1 ecran de proiecție, 1 zonă de labirint, 1 pistă role, 1 scenă, 1 pistă skate, 1 pistă bicicliști, 1 loc de joacă pentru copii, 1 sistem artezian , în 26 luni de la startul lucrărilor de execuție.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro, www.inforegio.ro, www.facebook.com/inforegio.ro 

Rezumat proiect

Pagina modificata la: 27.01.2016
AiudulMeu.ro


aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.