SETARI


Aiud > Stiri > Detalii  
Imagine bară de titlu pentru pagina Web Part
Detalii

Primaria Municipiului Aiud
Aiud > Stiri > Detalii

Direcția de Asistentă Socială în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba organizează o serie de campanii de promovare a sănătății în luna noiembrie privind Ziua Mondială a Diabetului și Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

Data publicarii: 20.11.2019

Direcția de Asistentă Socială a municipiului Aiud, prin Compartimentul Cabinete medicale și Asistență Medicală Comunitară, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba organizează o serie de campanii de promovare a sănătății în luna noiembrie 2019, privind Ziua Mondială a Diabetului și  Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice.

Scopul acestor campanii este:  

-          Informarea persoanelor care sunt diagnosticate cu diabet sau sunt predispuse la riscul de a face diabet;

-          Promovarea factorilor de risc ai diabetului;

-          Conștientizarea riscului la care se expun persoanele care folosesc medicamente antibiotice fără prescripție medicală;

-          Informarea populației generale asupra pericolelor administrării incorecte a antibioticelor;

-          Încurajarea populației să adopte un stil de viață sănătos.

 

În cadrul acestei campanii se vor derula activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare a populației prin distribuirea de materiale informative privind factorii de risc ai diabetului, efectele negative ale utilizării antibioticelor fără indicația medicului şi formarea unor abilităţi de viaţă sănătoasă în comunitate.

În data de 21 și 28 noiembrie 2019, în intervalul orar 09:00 – 12:30 la sediul Biroului Administrația Pieței Aiud din strada Iuliu Maniu, nr. 38, se va desfășura campania de măsurare gratuită a glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale persoanelor interesate precum și distribuirea de materiale informative referitoare la cele două campanii de promovare a sănătății.

Campania are ca obiective conştientizarea populaţiei cu privire la folosirea antibioticelor fără prescripție medicală, promovarea factorilor de risc ai diabetului, promovarea alimentației sănătoase și a unui stil de viață sănătos, promovarea activităților fizice regulate precum și reducerea problemei globale legată de obezitate și persoanele supraponderale.

Pagina modificata la: 27.01.2016
AiudulMeu.ro


Aiud CityAlert

aiud city app
App store Google play

NEWSLETTER

Cautare GoogleAcest site nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Întreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Reprezentanta Comisiei Europene în România © Copyright 2004-2009 Primaria municipiului Aiud, Compartiment Strategii de Informatizare. Toate drepturile rezervate. Implementare si design: Indsoft. Sugestii si comentarii: informatica@aiud.ro.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.