poca-header

Municipiul Aiud

Floricultorii
CONTACT

Potențialul agricol în această zonă este foarte mare, pretându-se unei game variate de culturi agricole, reflectat și de ponderea mare a suprafețelor de teren cultivate cu pomi fructiferi, arbuști ornamentali, flori și viță de vie. Se produc și se comercializează în principal puieți de pomi fructiferi certificați, flori și arbuști ornamentali, trandafiri și viță de vie.
În acest sector se remarcă localitatea Ciumbrud, fiind recunoscută pentru numărul mare de producători individuali de trandafiri, pomi fructiferi, arbuști ornamentali și viță de vie.
În anul 2010 în localitatea Ciumbrud a fost înființată Asociația Amicii Rozelor, având ca scop principal informarea membrilor despre metodele de cultivare, înmulțire și îngrijirea trandafirilor, a arbuștilor ornamentali, promovarea soiurilor locale de trandafiri, arbuști ornamentali și pomi fructiferi.
În fiecare an, la sfârșitul lunii iunie are loc Festivalul Ziua Rozelor, festival organizat cu sprijinul autorităților locale, județene, Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, Asociației Amicii Rozelor, producătorilor din Ciumbrud și Asociației Agricole Alba Alfroda.
De asemenea, în luna octombrie a fiecărui an, Primăria municipiului Aiud organizează evenimentul Toamna Crizantemelor, un eveniment plin de culoare dedicat producătorilor locali.
Cultivarea plantelor ornamentale prezintă o mare valoarea economică pentru producătorii din zonă, iar comercializarea produselor evidențiate mai sus este principala sursă de venit pentru aceștia.

UNDE SE AFLĂ
© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate