poca-header

Municipiul Aiud

Viticultorii
CONTACT

Municipiul Aiud dispune de potențial pentru dezvoltarea turismului viticol. Zona Aiud-Ciumbrud este o zonă cu tradiție în cultivarea viței de vie și producerea vinului, dispunând de potențial pentru dezvoltarea acestui tip de turism.
Podgoria Aiud este una din cele patru podgorii renumite ale judeţului Alba, fiind cuprinsă în traseul turistic județean denumit „Drumul Vinului”. Aceasta beneficiază de promovare turistică prin Asociația „Ţara Vinului”, asociație constituită la inițiativa Consiliului Județean Alba, în anul 2007, al cărui membru este și municipiul Aiud. Scopul acestei asociații este promovarea turismului la nivelul județului Alba, obiectivele principale ale asociației fiind promovarea producției vinului de calitate, dezvoltarea turismului rural și al vinului, păstrarea regiunilor vitivinicole, extinderea pieței și a cererilor pentru vinurile de calitate tradiționale, locale.
În cramele din municipiul Aiud, turiștii pot degusta vinuri tradiționale, recunoscute, apreciate și premiate pentru calitatea lor.

UNDE SE AFLĂ
© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate