poca-header

Municipiul Aiud

Cerepovet - Rusia (protocol suspendat)

Cerepovet - Rusia (protocol suspendat)

Prin HCL 74/24.03.2022 se suspendă pe perioadă nedeterminată Protocolul de colaborare dintre Orașul Cerepoveț din Federația Rusă și Municipiul Aiud din România.

Primăria Municipiului Aiud a stabilit relații de înfrățire și colaborare cu orașul Cerepovet din Rusia, acesta fiind situat în inima regiunii Vologda Oblast, în apropiere de cele mai mari orașe rusești, având un avansat centru industrial, dar și un punct de atracție pentru turiști datorită reliefului diversificat, precum și așezării pe malul râului Sheksna.
În data de 02 octombrie 2002 a fost semnat parteneriatul de înfrățire dintre orașul Aiud și Cerepovet, parteneriat ce încununează relațiile de prietenie existente.
Aiudul este primul oraș din România înfrățit cu un oraș din Rusia. Relațiile stabilite au urmat o cale diferită față de cea tradițională în care se stabilesc inițial relații pe schimburi culturale și apoi se dezvoltă spre schimburi economice. În acest caz procesul s-a desfășurat invers debutul fiind făcut de relațiile economice stabilite între cele doua întreprinderi metalurgice, Severstal (Rusia), respectiv Metalurgica Aiud.
Colaborarea a adus numeroase contacte concretizate prin:
- vizite reciproce ale oamenilor de afaceri din cele două orașe, în primăvara anului 2002;
- primarul municipiului Aiud a participat la Zilele orașului Cerepovet, în toamna anului 2002;
- viceprimarul orașului Cerepovet a luat parte la sărbătoarea Zilele Aiudului 2003, în perioada mai-iunie 2003;
- au avut loc discuții între primarii din Aiud și Cerepovet pe teme de administrație publică (încălzire, infrastructură, aparat propriu).
Există posibilitatea ca pe viitor relațiile de colaborare să se dezvolte, cuprinzând și mai multe domenii.

Certificat de parteneriat
certificat

© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate