poca-header

Informații publice

Locuitorii Municipiului Aiud pot depune deșeurile voluminoase, cele periculoase și echipamentele electrice și electronice la centrul fix de colectare situat pe str. Tribun Tudoran

Locuitorii Municipiului Aiud vor depune deșeurile voluminoase, cele periculoase și echipamentele electrice și electronice doar la centrul fix de colectare situat pe str. Tribun Tudoran, nr. 72 G, în vecinătatea Stației de transfer Aiud.

Primăria municipiului Aiud pune la dispoziție un centru fix de colectare a deșeurilor care este prevăzut cu un container metalic cu capacitatea de 13,5 mc pentru deșeurile voluminoase și 4 containere metalice cu capacitatea de 1,1 mc pentru deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori.
Deșeurile voluminoase sunt următoarele:
 - mobilier, comode, mese de cafea, mese de toaletă, mese decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, covoare, carpete, preșuri, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș (fără sticlă), suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși și tocuri de geamuri (fără sticlă), fără tâmplărie PVC.
Colectarea deșeurilor voluminoase și a deșeurilor electronice se efectuează  respectând procesul de  colectare selectivă  a  deșeurilor, depozitarea altor tipuri de deșeuri decât cele inscripționate în containerele special amplasate sau depozitarea  deșeurilor pe  lângă containere fiind strict interzisă.
Precizăm faptul că amplasamentul centrului fix de colectare a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor periculoase și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice este dotat cu sistem de  monitorizare video.
Depozitarea acestor deșeuri în oricare alt loc de pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei, precum și cu obligația depozitării deșeurilor conform legii.
           

 
© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate