poca-header

ARHIVA COMUNICATE

2016 2017 2018 2019 2020 2021


Anunt al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor referitor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016



Data publicarii

20.10.2016

Descriere

Avand in vedere faptul ca in data de 11 decembrie 2016 se vor desfasura alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor, cetatenii sunt rugati sa verifice termenul de valabilitate al actelor de identitate pe care le detin.

Eliberarea unui nou act de identitate se solicita in cazurile prevazute de art.19 din OUG nr.97/2005, respectiv:

    a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmeaza a fi preschimbat;

    b) daca s-a modificat numele sau prenumele titularului, prenumele parintilor, data ori locul nasterii;

    c) in cazul schimbarii domiciliului;

    d) in cazul schimbarii denumirii sau a rangului localitatilor si strazilor, al renumerotarii imobilelor sau rearondarii acestora, al infiintarii localitatilor sau strazilor;

    e) in cazul atribuirii unui nou C.N.P.;

    f) in cazul deteriorarii actului de identitate;

    g) in cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate;

    h) cand fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;

    i) in cazul schimbarii sexului;

    j) in cazul anularii;

    k) pentru preschimbarea buletinelor de identitate.

Cererile pentru eliberarea unor noi acte de identitate se depun la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor din Aiud, str. Transilvaniei, nr.2 (sediul Politiei municipiului Aiud) si vor fi insotite de actele care dovedesc starea civila a solicitantului (certificat de nastere, certificat de casatorie, sentinta sau certificat de divort, certificat de deces al sotului/sotiei, dupa caz), dovada adresei de domiciliu si dovada achitarii contravalorii cartii de identitate de 7 lei. In cazul schimbarii domiciliului sau al preschimbarii buletinelor de identitate se percepe si o taxa de timbru de 5 lei. 

In cazul in care solicitantul nu detine toate actele necesare eliberarii cartii de identitate, i se poate elibera o carte de identitate provizorie cu termen de valabilitate de 1 an de zile, sens in care solicitantul trebuie sa prezinte trei fotografii marimea 3/4 cm, avand la baza o banda alba de 7 mm.



Descriere scurta

Avand in vedere faptul ca in data 11 decembrie 2016 se vor desfasura alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor, cetatenii sunt rugati sa verifice termenul de valabilitate al actelor de identitate pe care le detin.

© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate