poca-header

ARHIVA COMUNICATE

2016 2017 2018 2019 2020 2021


In atentia proprietarilor sau detinatorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice, cursurilor de apa, lacurilor si ai bazinelor piscicole de pe raza Municipiului Aiud, Judetul Alba



Data publicarii

27.05.2020

Descriere

In conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Primaria Municipiului Aiud va informeaza faptul ca, proprietarii sau detinatorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole, au obligatia sa desfasoare lucrari de prevenire, combatere si distrugere a buruienii AMBROZIA.

           In scopul distrugerii ambroziei si prevenirii raspandirii acesteia, proprietarii terenurilor pe care creste ambrozia, trebuie sa desfasoare in perioada cuprinsa intre rasarirea acestei plante si aparitia primelor inflorescente, respectiv cel tarziu pana la data de 30 iunie a fiecarui an, lucrari de intretinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrari si metode specifice, masurile urmand sa fie mentinute pana la  sfarsitul perioadei de vegetatie.

           Nerespectarea prevederilor legale, de catre proprietarii sau detinatorii de terenuri, beneficiarii lucrarilor de constructii, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole, constituie contraventie si se sanctioneaza cu avertisment. Constituie contraventie, nerespectarea prevederilor din avertisment si se sanctioneaza cu amenda de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice si cu amenda de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Detalii combatere ambrozia

 



Descriere scurta

In atentia proprietarilor sau detinatorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice, cursurilor de apa, lacurilor si ai bazinelor piscicole de pe raza Municipiului Aiud, Judetul Alba

© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate