poca-header

ARHIVA COMUNICATE

2016 2017 2018 2019 2020 2021


Primaria municipiului Aiud organizeaza concurs in vederea ocuparii unui post contractual de executie vacant, pe durata nedeterminata, cu norma intreaga, de medic, confirmat in specialitatea medicina de familie/medicina generala



Data publicarii

15.10.2021

Descriere

In conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 869/2015 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea si desfasurarea concursurilor de ocuparea a posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist si chimist din unitatile sanitare publice, precum si a functiilor de sef de sectie, sef de laborator si sef de compartiment din unitatile sanitare fara paturi, respectiv a functiei de farmacist-sef in unitatile sanitare publice cu paturi respectiv a functiei de farmacist - sef in unitatile sanitare publice cu paturi, cu modificarile si completarile ulterioare,

               PRIMARIA MUNICIPIULUI AIUD, JUDETUL ALBA, organizeaza concurs in vederea ocuparii, a unui post contractual de executie vacant, pe durata nedeterminata, cu norma intreaga, de medic, confirmat in specialitatea medicina de familie/medicina generala din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Aiud, Compartiment Cabinete medicale si Asistenta medicala comunitara din subordinea Consiliului Local al Municipiului Aiud.  

            La concurs se pot prezenta medici cu drept de libera practica,specialisti sau primari confirmati in specialitatea respectiva, rezidenti aflati in ultimul an de pregatire in specialitatea in care se publica postul.             

              In vederea inscrierii pentru concurs, candidatii vor depune un dosar cuprinzand urmatoarele documente:

           a) cererea in care se mentioneaza postul pentru care doreste sa concureze;

           b) copia de pe diploma de licenta si certificatul de specialist sau primar pentru medici, medici dentisti, farmacisti, si respectiv adeverinta de confirmare in gradul profesional pentru biologi, biochimisti sau chimisti;

           c) copie a certificatului de membru al organizatiei profesionale cu viza pe anul in curs;

             d) dovada/inscrisul din care sa rezulte ca nu i-a fost aplicata una dintre sanctiunile prevazute la art. 455 alin. (1) lit. e) sau f), la art. 541 alin. (1) lit. d) sau e), respectiv la     95 11 201   0 55>art. 628 alin. (1) lit. d) sau e) din Legea nr. 95/2006  privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ori cele de la    460 10 201   0 55>art. 39 alin. (1) lit. c) sau d) din Legea nr. 460/2003  privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania;

            e) acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut in anexa nr. 3 la ordin;

            f) cazierul judiciar;

            g) certificat medical din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere fizic si neuropsihic pentru exercitarea activitatii pentru postul pentru care candideaza;

            h) chitanta de plata a taxei de concurs;

             i) copia actului de identitate in termen de valabilitate;

            j) autorizatie de libera practica implic it asigurare de raspundere civila valabila in anul 2021;

            k) certificat de integritate comportamentala.

            Documentele prevazute la lit. d), lit. f) si lit. g) sunt valabile trei luni si se depun la dosar in termen de valabilitate.

              Copiile de pe actele prevazute mai sus se prezinta insotite de documentele originale, care se certifica pentru conformitate cu originalul sau se prezinta copii legalizate.

            Anuntul de concurs a fost publicat in saptamanalul "Viata Medicala" nr. 41 din 15.10.2021.

            Concursul se organizeaza in perioada cuprinsa intre 31 de zile si 90 de zile de la data publicarii anuntului in  revista "Viata Medicala" nr. 41 din 15.10.2021.

            Dosarele de inscriere la concurs se depun la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primariei Municipiului Aiud, in termen de 15 zile calendaristice de la data publicarii anuntului in saptamanalul "Viata Medicala", respectiv pana la data de 29.10.2021, ora 14,00.

            Rezultatele verificarii documentelor din dosarele de inscriere la concurs se afiseaza la sediul institutiei in data de 01.11.2021.

             Dosarele incomplete se vor completa in termen de 5 zile lucratoare, respectiv pana la data de 08.11.2021, ora 16,00. Ulterior expirarii acestui termen nu se admit completari ale dosarului, iar dosarele necompletate se resping.

             Situatia privind dosarele admise sau respinse se afiseaza la sediul institutiei in data de 09.11.2021.

             Contestatiile privind dosarele respinse, se adreseaza in termen de 2 zile lucratoare din momentul afisarii, Primarului municipiului Aiud, care are obligatia de a le solutiona in termen de 2 zile lucratoare de la depunere.

            Taxa de inscriere la concurs este de 150 de lei, conform art. 31 din Anexa 1 a OMS nr. 869/2015 si se plateste la casieria Primariei Municipiului Aiud.

            Concursul  consta in desfasurarea urmatoarelor probe:

                         - analiza si evaluarea activitatii profesionale si stiintifice (C):

                                     - se face de catre comisia de concurs pe baza documentelor depuse de candidati la dosar, conform metodologiei cuprinse in anexa nr. 3 la OMS nr. 869/2015;

                         - proba scrisa (A) - in data de 17.11.2021, ora 11,00, la sediul Primariei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Bratianu;

                      - proba practica (B) - in data de 19.11.2021, ora 11,00, la sediul Dispensarului Scolar, situat in Aiud, str. Unirii, nr. 32.   

           Tematica de concurs si bibliografia pentru concurs, sunt afisate la sediul si pe site-ul Primariei Municipiului Aiud, respectiv www.aiud.ro.

Relatii suplimentare se pot obtine la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primariei Municipiului Aiud si la nr. de  telefon  0258 861310 interior 1013.

 

                 

TEMATICA CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA POSTULUI VACANT

DE MEDIC, IN SPECIALITATEA  MEDICINA DE FAMILIE/ MEDICINA GENERALA:

 

1. Definitia si functiile M.F

2. Cabinetul si echipa de lucru a M.F

3. Activitatea preventiva in M.F

4. Probleme medicale ale omului sanatos

5. Etapele de dezvoltare ale fiintei umane

6. Nevoile medicale ale diferitelor etape de dezvoltare

7. Promovarea sanatatii in M.F

8. Diagnosticul starii de sanatate-

9. Trecerea de la starea de sanatate la starea de boala

10. Particularitatile consultatiei in M.F

11. Particularitatile diagnosticului in M.F

12. Particularitatile tratamentului in M.F

13. Supravegherea tratamentului in M.F

14. Dificultatile de diagnostic in M.F

15. Sinteza diagnostica si terapeutica in M.F

16. Asistenta medicala la domiciliu

17. Sanatatea si patologia familiei

18. Ciclurile vietii de familie

19. Relatiile medicului de familie cu asigurarile medicale

20. Relatiile M.F cu pacientii sai

21. Drepturile pacientilor si obligatiile M.F

22. Posibilitatile si limitele M.F

23. Managementul cabinetului de M.F

24. Planificarea familiala si metode contraceptive

25. Evaluarea starii de sanatate a unei colectivitati

26. Atitudinea M.F in fata unor simptome comune ( astenia, ameseala, adenopatia, dispneea, durerea toracica, palpitatiile, durerile abdominale, tremuraturile, hemoragiile genitale).

27. Afectiunile respiratorii la adult si copil (infectiile acute ale cailor aeriene superioare la copil, traheobronsita, bronhopatia cronica obstructiva, pneumoniile, astmul bronsic, cancerul bronhopulmonar, tuberculoza pulmonara)

28. Afectiunile cardiovasculare la adult si copil (cardiopatiile congenitale, valvulopatiile, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, tulburarile de ritm cardiac, endocarditele, insuficienta cardiaca, tromboflebitele).

29. Afectiunile digestive la adult si copil ( gastritele acute si cronice, ulcerul gastro - duodenal, esofagita de reflux, cancerul gastric, hepatitele acute si cronice, cirozele, colecistitele acute si cronice, litiaza biliara)

30. Afectiunile renale la adult si copil ( infectiile cailor urinare, glomerulonefritele acute si cronice, sindromul nefrotic, litiaza renala, insuficienta renala acuta si cronica).

31. Afectiunile reumatice la adult si copil (artrozele, lumbago, lombosciatica, reumatismul poliarticular acut, poliartrita reumatoida, spondilitele, lupusul eritematos sistemic)

32. Afectiunile metabolice la adult si copil ( diabetul zaharat, obezitatea, dislipidemiile, hiperuricemiile si guta)

33. Afectiunile hematologice la adult si copil (sindromul anemic, clasificarea anemiilor, anemia feripriva, leucemia limfoblastica, leucemia mieloida, coagulopatiile)

34. Afectiunile endocrine la adult si copil (hipertiroida, hipotiroida, sindromul Cushing, spasmofilia si tetania)

35. Afectiunile neurologice la adult si copil ( cefaleea, nevralgia de trigemen, ateroscleroza cerebrala, accidentele vasculare cerebrale, atacul ischemic tranzitor, meningitele, epilepsia, polinevritele, boala Parkinson)

36. Afectiunile psihice la adult si copil (deficienta mintala, tulburarile de personalitate si psihopatiile, depresia, nevrozele, alcoolismul, sindroamele psihice de involutie).

37. Afectiuni dermatologice la adult si copil (dermatitele alergice, ulcerul cronic de gamba, micozele, parazitozele cutanate si dermatitele infectioase).

38. Afectiuni ORL la adult si copil (anginele, otitele,mastoiditele, rinitele, sinuzitele)

39. Afectiuni oftalmologice (ochiul rosu, glaucomul, cataracta, traumatismele ochiului).

40. Afectiuni ginecologice si obstetricale ( tulburarile menstruale, menopauza, infertilitatea, cancerul de san, cancerul uterin, sarcina normala, sarcina cu risc, complicatiile sarcinii si ale nasterii, sarcina extrauterina)

41. Puericultura (ingrijirea noului nascut, prematuritatea, alimentatia naturala si artificiala, dezvoltarea psihica si somatica a copilului, prevenirea rahitismului, vaccinarile la copil).

42. Boli infectioase la adult si copil ( rubeola, rujeola, varicela, parotidita epidemica, scarlatina, mononucleoza, tusea convulsiva, hepatitele virale, toxiinfectiile alimentare, boala diareica acuta, bolile infectioase cu transmitere sexuala).

 

Bibliografie:

  1. Adrian Restian – Bazele medicinei de familie, vol. I si II, Editura Medicala, Bucuresti 2002; 
  2. Adrian Restian – Bazele medicinei de familie, vol. III, Editura Medicala, Bucuresti 2003; 
  3. Carmen Ciofu, Eugen Ciofu – Esentialul in pediatrie, a patra editie, Editura Amaltea, 2017;

4.    Ghid de practica medicala, vol. I, Ed. Infomedica, Buc., 1999

5.    Ghid de practica medicala, vol. II, Ed. Infomedica, Buc., 2001

  1. Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1456/2020 pentru aprobarea Normelor de igiena din unitatile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna si recreerea copiilor si tinerilor, cu modificarile si completarile ulterioare;
  2. Ordinul Ministerului Sanatatii Publice nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti;

8.    Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare (Partea a VI-a, Titlul III - Personalul contractual din autoritatile si institutiile publice).



Descriere scurta

In conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 869/2015 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea si desfasurarea concursurilor de ocuparea a posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist si chimist din unitatile sanitare publice, precum si a functiilor de sef de sectie, sef de laborator si sef de compartiment din unitatile sanitare fara paturi, respectiv a functiei de farmacist-sef in unitatile sanitare publice cu paturi respectiv a functiei de farmacist - sef in unitatile sanitare publice cu paturi, cu modificarile si completarile ulterioare,

               PRIMARIA MUNICIPIULUI AIUD, JUDETUL ALBA, organizeaza concurs in vederea ocuparii, a unui post contractual de executie vacant, pe durata nedeterminata, cu norma intreaga, de medic, confirmat in specialitatea medicina de familie/medicina generala din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Aiud, Compartiment Cabinete medicale si Asistenta medicala comunitara din subordinea Consiliului Local al Municipiului Aiud.   

© Primăria Municipiului Aiud 2022-2023, Toate drepturile rezervate